středa 14. srpna 2024 | Redakce

Byl to super zážitek, stále mám na čem pracovat, říká mladý útočník Pilát po svém debutu za A-tým

První přípravné utkání před novou sezónou odehráli zlínští Berani v úterý na domácím ledě proti Prostějovu. Trenéři během něj dali šanci i několika mladým talentům, které si už před letní přípravou vytáhli z juniorky. Jedním z nich byl i útočník Tomáš Pilát, který si s A-týmem zahrál vůbec poprvé v kariéře. S nejčerstvějšími dojmy se nám následně svěřil v pozápasovém rozhovoru.

Pro devatenáctiletého útočníka šlo o vůbec první zkušenost se seniorským hokejem. „Byl to pro mě super zážitek. Máme tu skvělý kolektiv, takže jsem velice spokojený a doufám, že dostanu šanci i v dalších přípravných a ligových zápasech,“ usmívá se.

Berani měli v souboji s Jestřáby dlouho navrch, v závěrečné dvacetiminutovce se však soupeři podařilo skóre vyrovnat a sedmnáct sekund před koncem pak prostějovští rozhodli o vítězství 3:2. „První dvě třetiny se nám povedly, v té třetí byla škoda toho posledního gólu. Jinak jsme ale podle mě podali dobrý výkon,“ přikyvuje Pilát.

Slovenský mládežnický reprezentant se zlínské trenéry snažil zaujmout ve čtvrté formaci po boku Stanislava Sadovikova a kapitána Pavla Sedláčka „Cítil jsem se fajn, nebylo to špatné. Vím ale, že mám pořád nějaké nedostatky, na kterých je potřeba potrénovat. Třeba silové a taky se nesmím bát hrát s pukem,“ přiznává rodák z Bratislavy.

S A-týmem trénuje už od začátku přípravy na ledě, rozdíl oproti úrovni juniorských soutěží ale přesto na ledě pochopitelně pocítil. „Je to velký skok, ale jsem za něj rád a je to super. Určitě na sobě i cítím, že mě to zase posunulo a jsem na tom teď lépe,“ říká Tomáš Pilát.