středa 04. září 2024 | Redakce

Pro mladší hráče chci být mentorem, říká veterán Bedřich Köhler

Ve žlutomodrém dresu zažil mnohé, extraligové zlato a stříbro, ale také pád do první ligy a následné tažení do baráže, během nějž v roli kapitána zvedl nad hlavu pohár pro vítěze druhé nejvyšší soutěže. Nyní se zkušený veterán Bedřich Köhler připravuje na svou třináctou sezónu v Baťově městě, během níž jej kromě nových trenérů a spoluhráčů patrně čeká také nová role v týmu. Na to a také na celkový průběh letní přípravy jsme se jej zeptali po úterním utkání na ledě Trenčína.

Berani se s Trenčínem během předsezónní přípravy utkali už podruhé, úvodní duel na domácím ledě zvládli s přehledem 5:1. Tentokrát ale Dukla žlutomodrým porážku vrátila a potěšila své fanoušky výhrou 5:3. „Domácí měli lepší pohyb a od toho se to pak celé odvíjelo. Byli dnes lepším týmem a vítězství si zasloužili,“ uznává Köhler

Po sedmi přípravných zápasech tak mají Zlíňané na kontě tři výhry, tři porážky a jednu porážku v prodloužení. „Příprava stále pokračuje, takže ji nechci hodnotit takhle předčasně. Ve čtvrtek nás čeká generálka proti Zvolenu a po ní si to celé společně vyhodnotíme. Děláme ale všechno pro to, abychom byli na začátek sezóny připraveni co nejlépe,“ říká Köhler, který před aktuální sezónou odevzdal kapitánské céčko Pavlu Sedláčkovi.

V nabitém kádru Beranů by v novém ročníku měl zkušený útočník zejména předávat své bohaté zkušenosti mladým spoluhráčům. „Beru na sebe roli zkušeného matadora, chci být takovým mentorem pro mladší hráče a pomáhat jim v jejich rozvoji. Samozřejmě je možné, že se někdy nevejdu do sestavy, to je normální a hlavní je, aby hrálo těch dvacet nejlepších. Určitě nechci být nasazovaný jen z respektu a za zásluhy,“ přikyvuje.

Přesto ale Köhler stále má týmu co nabídnout i na ledě. „Čas nezastavím, bude mi čtyřicet a rychlostně na tom už zkrátka tak dobře nejsem. Je to přirozený vývoj, přesto chci týmu stále nabídnout maximum toho, co dokážu,“ říká odhodlaně extraligový i prvoligový šampion, který své kulaté narozeniny oslaví v únoru.

S novými spoluhráči a pod vedením nového trenérského štábu tak již zanedlouho vyrazí vstříc své třinácté sezóně ve službách zlínského klubu. „Loni jsem řekl, že jsme se z předešlé sezóny poučili a že základní část bude lepší. No a viděli jsme všichni, jak to dopadlo. Slíbit může jen to, že do toho dáme všechno a věřím, že celá sezóna bude stát za to,“ zve fanoušky Bedřich Köhler.