čtvrtek 03. října 2024 | Redakce

Cítím se skvěle, pořád ale můžeme být lepší, říká po výhře v derby Jesse Paukku

První derby nové sezóny Berani zvládli vítězně. Po dramatické přestřelce o dvoubodové výhře nad Vsetínem rozhodl trefou v prodloužení finský sniper Jesse Paukku, který tak potvrdil skvělou formu, ve které jej start soutěžního ročníku Maxa ligy zastihl. O tom všem se po utkání rozpovídal před naší kamerou.

Berani měli v souboji s tradičním rivalem dlouho navrch, soupeř ale ve třetí třetině smazal dvoubrankovou ztrátu a poslal zápas do prodloužení. „Byl to velice náročný zápas. Jsme ale rádi za vítězství a dva body,“ oddychoval si po zápase Paukku.

Právě on se na výhře zasloužil hned dvěma přesnými trefami. Nejprve ve druhé třetině po spolupráci s Janem Süssem zvyšoval na 3:1. „Byla to taková klasická akce. Chpnul jsem puk do útočného pásma a Süssák to tam zahrál skvěle, dobře napadal a získal puk. Nahodil ho na bránu a já jsem ho naštěstí trefil,“ popisuje finský střelec.

Přesnou mušku měl nakonec i v nastaveném čase, kdy do odkryté branky uklízel kotouč po krásné akci Petra Holíka. „V prodloužení se vždycky hraje nahoru dolů. Oni měli šance, my jsme měli šance. Hned jak jsem viděl Holasův pohyb, tak jsem věděl, že mi nahraje na vzdálenou tyč a tam už bylo jednoduché to doklepnout,“ raduje se Paukku.

Ten tak v utkání potvrdil fantastickou formu, se kterou do nové sezóny vstoupil „Cítím se dobře, ale myslím, že můžeme být pořád mnohem lepší. Hlavně dnes jsme neměli tolik času v útoku, což je samozřejmě v derby vždycky těžké. I tak ale můžeme v útočném pásmu hrát lépe, získávat víc puků a tím pádem si tvořit víc gólových šancí. Ale ano, byl to zatím dobrý start, dali jsme spoustu gólů, ale pořád můžeme být lepší,“ říká rodák z města Joensuu, který v šesti zápasech dosud nastřílel hned pět branek.

V tomto týdnu mu navíc do kabiny přibyl známý parťák, finská letka ve Zlíně se totiž opět rozrostla o Mikka Salmia. „Myslím, že to udělalo radost celému městu. Je to skvělý člověk, spoustu toho přinese do kabiny a samozřejmě také na led. Dnes odehrál první zápas v sezóně a rozhodně i letos bude výborným hráčem,“ usmívá se Paukku.

Derby si tak Berani mohli užít se vším všudy, fantastickou atmosféru na tribunách opět zařídilo více než pět a půl tisíce oddaných fanoušků. „Bylo to úžasné. Tyhle derby mi opravdu chyběly, stejně tak zaplněné tribuny. Dnes tu navíc byli i mí rodiče, takže i pro mě to byl speciální zápas,“ dodává Jesse Paukku.

Fotogalerie