neděle 13. října 2024 | Redakce

Dobrou náladu si užívám, mnohem lépe se při ní pracuje, říká po výhře nad Litoměřicemi Petr Holík

Už na sedm zápasů natáhli v sobotu odpoledne zlínští Berani svou vítěznou sérii. Jednou z klíčových postav výhry nad Litoměřicemi byl opět útočník Petr Holík, který rozhodující brankou ve 48. minutě rozsekl vyrovnané skóre a určil tak konečnou podobu výsledku 2:1.

Žlutomodří proti Stadionu nastoupili poprvé od jarní dramatické semifinálové série, a i tentokrát byla k vidění spousta zajímavých akcí na obou stranách. „Věděli jsme, že mají mladé mužstvo a hodně bruslí, což se potvrdilo. Bylo důležité, že jsme dali první gól a trochu se uklidnili. I poté, co vyrovnali, jsme si dál šli za vítězstvím a za stavu 2:1 jsme si to dobře pohlídali,“ vděčně přikyvuje Holík.

Berani tak potřetí v řadě zvítězili stejným výsledkem, dvaatřicetiletý útočník na tom však žádný hlubší význam nevidí. „Jdeme si za vítězstvím a je jedno, jaké vítězství to bude. Jsme rádi, že tu sérii natahujeme a moc si toho vážíme, protože víme, že to nepotrvá věčně. Pořád se ale snažíme pokračovat a sbírat další body,“ říká.

Body mužstvo trenéra Pardavého sbírá právě i díky příspěvku elitní formace, která v klíčových momentech dokáže doručit kýžené góly. „Víme, že naše lajna má spoustu šancí a někdy to tam zkrátka padá a někdy ne. I dnes jsme mohli dát o čtyři góly víc. Do kabiny chodím rád, užívám si, že je tu dobrá nálada, při které se mnohem lépe pracuje,“ pochvaluje si Holík.

Dobrá nálada se v Trinity Bank Aréně Luďka Čajky ještě více umocnila ve 48. minutě souboje s Litoměřicemi, kdy právě Holík rozjásal tribuny vítěznou brankou. „Už v předchozích střídání jsme měli šance. Jeli jsme tři na dva a pak dva na jednoho s Jessem a prostě to tam nelepilo. Pak jsem se postavil před bránu, kluci byli dobře na puku, tak jsem je nechal, ať si hrají. Celou dobu jsem ale puk viděl, což bylo štěstí. Dostal jsem tam asi tři krosčeky, jejich obránce pak trochu zaspal, já se kolem něj obtočil, nadzvedl mu hokejku a dorazil,“ popisuje Holík rozhodující akci sobotního utkání.

Nyní mají Berani prostor na regeneraci a přípravu na další duel, který je čeká ve středu, kdy na domácím ledě vyzvou Zubry z Přerova. „Připravujeme se na každého soupeře stejně a bude to tak i teď. Dáme si meeting, rozebereme si, jak jsme hráli my a podíváme se na dobré a špatné aspekty naší hry. Jeden den si oddychneme a pak zase zpátky do práce,“ velí zkušený forvard.

Spolu se svými spoluhráči se tak opět může těšit na početnou podporu domácích tribun, které v sobotu znovu svým favoritům poskytly vynikající kulisu. „Jsem moc rád za to, kolik fanoušků na nás chodí, v první lize je to nejvíc ze všech. Vážím si toho, doufám, že budou chodit i dál a my jim budeme dělat radost,“ vzkazuje Petr Holík.

Fotogalerie