neděle 01. září 2024 | Adam Čuba

Skvělý start juniorky, Berani v prvním kole extraligy srazili Přerov

Zlínská juniorka zažila skvělý vstup do extraligové sezony, v 1. kole srazila nedaleký Přerov 4:2 a zapisuje první body do tabulky. Klíčem k úspěchu byla druhá třetina, kdy mladí Berani odskočili do vedení 3:1 a dvoubrankový náskok již nepustili. Žlutomodří zazářili také ve hře speciálních týmů, využili dvě přesilovky, v oslabení neinkasovali a dokonce sami jednou udeřili. Osobně se nejvíce zadařilo Jakubu Čechmánkovi, který dal gól a zapsal k nim i dvě asistence.

1. kolo / neděle 1. 9. 2024 / 12:00
RI OKNA Berani Zlín Zlín - HC ZUBR Přerov Přerov
4:2
(2:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Pilát (Čechmánek), 16. Pečner (Čechmánek, Zavřel), 21. Čechmánek (Heš, Pilát), 28. Heš (Mar. Holba, Čechmánek) – 10. Mozr, 21. Dobřecký (J. Hanák, Pala). Rozhodčí: Šico, Šudoma - Mikšík, Peluha. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 169. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

RI OKNA Berani Zlín: Uherek – Kotala, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Růžička, Honzík, Uhlík – Pešák, Pečner, Kaláč, Pražan, Pilát, Kos, Martin Holba, Pravda, Matěj Holba, Heš, Čechmánek.

HC ZUBR Přerov: Ryšavý – Škňouřil, Pala, Mozr, Bárta, Šišák, Jarmara – Buršík, Kuchta, Frnka, Hlávka, Ozollapa, Dobša, Nášel, Koudela, Netopil, Dobřecký, J. Hanák, Mráček.

Úvod utkání nebyl ze zlínské strany ideální, už ve druhé minutě usedl na trestnou lavici Růžička a Berani museli ubránit přesilovou hru. První velkou šanci zápasu měl Matěj Zavřel, který ač obránce najel do samostatného úniku, tentokrát ale ještě neuspěl. A udeřili tak Zubři, Marek Mozr využil prostoru v útočném pásmu, prosmýkl se před Uherka a trefil mezi betony. Svěřence Juraje Juríka dnes podržela hra ve speciálních týmech, vyrovnání totiž přišlo při vlastním oslabení. Čechmánek z výborné pozice v mezikruží sice nedal, na dorážku byl ale připraven Tomáš Pilát – 1:1. Obrat následně přišel ve vlastní početní převaze, Luca Pečner dostal spoustu prostoru na levém kruhu a propálil vše co mu stálo v cestě.

Start druhé třetiny byl poměrně divoký, nejprve Jakub Čechmánek zvyšoval díky pohotové práci v brankovišti na 3:1, ještě v téže minutě ale Adam Dobřecký pronikl zlínskou obranou a opět stáhl náskok na rozdíl jediné branky. Dvougólové vedení vrátil Beranům Lukáš Heš, přečíslení 2 na 1 ještě neproměnil, na přesnou přesilovkovou ránu ale byl Vojtěch Ryšavý krátký – 4:2. A mohlo být ještě lépe, dvě dobré pozice na brankovišti měl Pilát, do úniku se hnali Klimek nebo Čechmánek, z gólu se ale tentokrát neradovali. Marek Uherek měl sice méně práce, i on ale musel být ve střehu, například když řešil ránu ex-zlínského obránce Šišáka.

Ve třetí části už se Přerov nezmohl na větší odpor, Zubrům nepomohly ani dvě přesilové hry. Snad až v závěru při powerplaybyli hosté blízko snížení, to když se na brankovišti snažil prosadit důrazný Rauls Ozolappa, nicméně jistý Marek Uherek zvládl i tuto situaci. Ze zlínských šancí zmiňme ještě tyčku, kterou natrefil při přečíslení Tomáš Pilát.

Berani tedy v 1. kole DHL extraligy juniorů srazili Přerov 4:2 a zapisují první body do tabulky. Další zápasy čekají naše mladíky příští týden, kdy vyráží na trip do západních Čech. V pátek se střetnou s Karlovými Vary a v sobotu s Litvínovem.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Jsme rádi, že jsme první zápas odmakali a že jsme vyhráli, je to dobrý vstup do sezony. Byly tam i chybičky, nicméně na druhou stranu jsme tam viděli velké nasazení a bojovnost. Bylo to kolektivní vítězství.

Fotogalerie