sobota 07. září 2024 | Lukáš Mihal

Junioři padli na ledě Litvínova, rozhodla třetí třetina

Třetí výhru v řadě už zlínští junioři bohužel nepřidali. I tentokrát však sahali po vítězném obratu, který zkompletovali ve druhé třetině po trefách Adama Klimka a Lukáše Heše. Domácí Litvínov si však uhlídal neporazitelnost, a to když v poslední periodě rozhodl o svém triumfu čtyřmi góly, na které už žlutomodří nedokázal zareagovat. Mladí Berani tak po úvodních třech kolech drží osmou pozici v tabulce.

5:2
(1:0, 0:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Ja. Bednařík (Re. Kubíček), 42. Re. Kubíček (D. Čech), 48. Ja. Bednařík (O. Postl, Tůma), 52. D. Čech (Tůma, O. Postl), 58. O. Postl – 22. Klimek (Hamrla), 39. Heš (Klimek, Zavřel). Rozhodčí: Glanc, Jechoutek – Beneš, Tuháček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

HC VERVA Litvínov: Stránský – Bystřický, M. Hora, Kladivo, Re. Kubíček, Prokeš, Soušek, Vyhlídal – Ja. Bednařík, Jo. Bednařík, D. Čech, Grosskopf, J. Peroutka, Ja. Pospíšil, O. Postl, Raichl, Scafari, Topol, Tůma, Stasjuk.

RI OKNA Berani Zlín: Uherek – Hamrla, Kotala, Lukaštík, Růžička, Špaňhel, Uhlík, Zavřel – Heš, Mar. Holba, Mat. Holba, Kaláč, Klimek, Kos, Pečner, Pešák, Pilát, Pražan, Smýkal.

Oba celky se v loňské DHL extralize juniorů potkaly čtyřikrát a o chloupek byli úspěšnější Zlínští. Oba soupeři sice dvakrát zvítězili, avšak Verva jednou až v samostatných nájezdech.

A lépe začala i tentokrát. Poměrně brzké vyloučení Beranů sice ještě černožlutí nevyužili, ale vzápětí se k levé tyči natlačil Jakub Bednařík a nadvakrát protlačil puk za čáru. Početní výhodu si ještě do první sirény vyzkoušeli také hosté, leč skóre se již neměnilo.

V úvodu prostřední části ale již ano. Zlín vybojoval puk v rohu kluziště, po ráně od modré vznikla na brankovišti valná hromada, ze které se dokázal prosadit Adam Klimek. Hosté poté nevyužili početní výhodu, gól se neurodil ani při hře ve čtyřech na obou stranách. Berani ale udeřili v přečíslení dva na jednoho, když před Stránského obdržel pobídku Lukáš Heš a zametl kotouč k levé tyči. Druhá pauza tak rázem měla vedoucí tým opačný.

A další otočka přišla i v poslední dvacetiminutovce. Hned v jejím úvodu na modré ihned po buly napřáhl René Kubíček a začínalo se opět od nuly. Brzy na to navíc z vrcholu brankoviště doklepl do sítě předchozí pokus Postla Jakub Bednařík a Verva opět vedla. Dominik Čech navíc po chvilce využil početní výhodu a parádní třetinu Litvínova dokonal Ondřej Postl střelou do opuštěné klece.